Select your Top Menu from wp menus

Maia Sandu solicită ca Guvernul să publice stenorgrama şedinţei în care sa decis alocarea a 9 MILIARDE către băncile falimentate

Lidera PAS Maia Sandu solicită în continuare ca Guvernul să publice stenograma şedinţei la care s-a discutat prima garanţie de peste 9 miliarde de lei acortade Băncii de Economii, Băncii Sociale şi Unibank.

În cadrul unei intervenţii la emisiunea Înprofunzime, Sandu a spus că PAS a solicitat prim-ministrului Pavel Filip să publice stenograma şedinţei Guvernului cînd a aprobat garanţia statului pentru BNM, pentru ca banca să poată acorda „Băncii de Economii”, „Băncii Sociale” şi „Unibank” „creditele de urgenţă” pentru menţinerea lichidităţii lor şi pentru a nu admite panica pe piaţă.

Sandu a spus că Filip a publicat stenograma şedinţei Guvernului în cadrul căreia s-a discutat acordarea celei de-a doua garanţii către BNM , pentru 5,2 mld. lei.
Referindu-se la legea prin care garanţiile de peste 13 miliarde au fost transformate în datorie de stat prin emiterea de hârtii de valoare, Sandu a spus că această „gaură financiară” trebuie acoperită, după cum insistă FMI absolut corect.

Ea şi-a exprimat regretul că detaliile negocierilor Guvernului şi BNM cu FMI privind Programul de cooperare „sînt ţinute în secret” şi de aceea e greu să spună dacă Guvernul avea sau nu alternative pentru acoperirea acestui gol financiar.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/maia-sandu-solicita-ca-guvernul-sa-publice-stenorgrama-sedintei-in-care-sa-decis-alocarea-a-9-miliarde-catre-bancile-falimentate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19