Select your Top Menu from wp menus

Maia Sandu: Printre planurile noastre sunt și alegerile parlamentare anticipate

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, fosta prim-ministră Maia Sandu, susține că printre planurile formațiunii sale figurează și alegerile parlamentare anticipate. Politiciana consideră că actualul legislativ nu reprezintă în totalitate ceea ce vrea societatea moldovenească, transmite IPN.

„Noi știm cum au avut loc alegerile din februarie anul curent și cum unii au ajuns în Parlament”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul TVC 21. Potrivit ei, următorul scrutin parlamentar trebuie să aibă loc în baza sistemului proporțional de vot, având în vedere că majoritatea parlamentară precedentă a votat modificarea legislației în acest sens.

Totodată, președinta PAS susține că există posibilitatea modificării legislației astfel încât să se revină la alegerea șefului statului de către Parlament, dar acest lucru trebuie făcut prin referendum, concomitent cu o decizie a legislativului. Maia Sandu motivează ideea respectivă prin faptul că sondajele de opinie publică arată că 90% dintre cetățeni își doresc să aleagă ei înșiși președintele. „Vreau să spun că dacă Dodon va încerca să modifice această formă de alegere a șefului statului, acest lucru nu va fi ușor de făcut pentru că majoritatea oamenilor își dorește să ca această modalitate să rămână”, a concretizat politiciana.

Maia Sandu declară, referindu-se la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești, că este absolut normal ca cele două partide care fac parte din blocul ACUM, PAS și PPDA, să-și manifeste interesul față de scrutinul electoral respectiv. Potrivit Maiei Sandu, faptul că PAS și PPDA fac parte din blocul ACUM nu înseamnă că vor participa împreună, cu un singur candidat, la toate scrutinele din toți următorii ani.

Totodată, Maia Sandu este de părere că dacă un președinte de partid pierde alegerile într-o circumscripție acesta este un semnal prost pentru formațiune.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/maia-sandu-printre-planurile-noastre-sunt-si-alegerile-parlamentare-anticipate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19