Select your Top Menu from wp menus

Maia Sandu: „Premierul lui Dodon minte cu neruşinare… Ţine oamenii fără salarii ca să poată face acuzaţii false în adresa noastră?”

Maia Sandu spune că Ion Chicu, „premierul lui Dodon”, spune minciuni „cu neruşinare”, atunci când declară că Guvernul Sandu a lăsat ţara fără salarii. Sandu spune că aceasta este o problemă pe care tot Chicu a creat-o pe timpul când era ministru de Finanţe al lui Plahotniuc, iar Guvernul Sandu efectua lunar repartizări de bani către bugetele locale pentru a fi achitate salariile.

„În vara acestui an, guvernul pe care l-am condus a identificat bani şi a alocat suplimentar pentru plata salariilor peste 1 miliard de lei, bani pe care fostul ministru Chicu nu i-a prevăzut în bugetul pentru 2019, fiindcă lucra pentru un regim care făcea promisiuni electorale iresponsabile fără a asigura surse de finanţare pentru acestea.

Pe parcursul mandatului am adoptat 6 hotărâri de guvern, în fiecare lună câte una, pentru repartizarea alocaţiilor către bugetele administraţiei publice locale, astfel încât aceasta să poată plăti salariile. Ultima Hotărâre de Guvern de acest fel, prin care au fost repartizate circa 363 milioane lei, a fost adoptată pe 12 noiembrie. Mă întreb de ce Chicu nu a repartizat aceste resurse încă? Îi ţine pe oameni fără salarii ca să poată face acuzaţii false în adresa noastră?”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Fostu premier Sandu aminteşte şi de gaura pe care a lăsat-o ministrul Ion Chicu în buget şi spună că aceasta este „floare la ureche pe lângă gaura care se întrezăreşte în proiectul bugetului pentru anul 2020”, adoptat de guvern ieri la amiază şi finalizat înspre seară.

„În această gaură riscă să se piardă iniţiativele anunţate de noi pentru oameni şi să se prăbuşească economia ţării. Asta se întâmplă când guvernul lucrează pentru politicieni corupţi, nu pentru cetăţeni”, mai spune Maia Sandu. 

Amintim că ieri, premierul Ion Chicu a declarat că a făcut  o evaluare a achitării salariilor pentru luna octombrie şi în majoritatea Autorităţilor publice locale care primeau salariile (grădiniţe, şcoli, primării) până la data de 10 a lunii următoare, sunt multe care nu au primit salarii nici până azi, „exclusiv din cauza „performanţei” a unor super-specialişti care au echilibrat bugetul”.

sursa: tvrmoldova.md