Select your Top Menu from wp menus

Maia Sandu, nemultumita de activitatea CEC-ului: „Comisia electorala cauta in continuare raspunsul”

Maia Sandu este nemultumita de activitatea Comisiei Electorale Centrale, aceasta a scris pe pagina sa de facebook ca de mai bine de o luna incearca sa afle daca PD, PSRM, PL si PN au incalcat Regulamentul de finantare a partidelor.

Maia Sandu, lider PAS: „Cum poate o institutie care nu respecta Codul electoral sa vegheze la respectarea acestuia de catre partidele politice?

Zilele acestea discutam cu pasiune despre cit de multa democratie am reusit sa construim in acesti 25 de ani. Dreptul la vot este, probabil, cel mai mare, daca nu si singurul cistig in toti acesti ani. Doar ca acum ei sint gata sa ne fure si acest drept.

De mai bine de o luna, PAS incearca sa afle de la CEC daca s-a incalcat sau nu Regulamentul de finantare a partidelor atunci cind PD, PSRM, PL şi PN au admis incasari in numerar a sumelor ce depasesc limita de 5050 de lei. Comisia electorala cauta in continuare raspunsul, de parca nu ea a elaborat regulamentul in cauza. Finantarea netransparenta si ilegala a partidelor reprezinta un instrument major de fraudare a alegerilor.

CEC a tergiversat pana in ultima clipa stabilirea regulilor de joc pentru aceasta campanie. Adoptate cu citeva zile in urma, fara dezbateri publice, actele normative aferente procedurii de alegere a Presedintelui nu au fost inca publicate in Monitorul Oficial, iar perioada electorala incepe miine, 31 august. Despre ce fel de transparenta si corectitudine poate fi vorba?

Controversat este si raspunsul CEC la multitudinea de intrebari aparute dupa publicarea cifrelor cu privire la numarul cetatenilor cu drept de vot si a celor inscrisi in listele electorale. Concluzia mea este ca cei de la CEC au pierdut simtul realitatii. Ei nu stiu ce e cu aceste cifre si nici nu-i intereseaza. Vedeti si Dumneavoastra interviul de mai jos.”

sursa: inprofunzime.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/maia-sandu-nemultumita-de-activitatea-cec-ului-comisia-electorala-cauta-in-continuare-raspunsul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19