Select your Top Menu from wp menus

Maia Sandu: Instituțiile tergiversează procesul de investigare a furtului miliardului

Instituțiile de investigații din Republica Moldova tergiversează procesul de investigare a furtului miliardului. Totodată, guvernarea întârzie să convină cu compania Kroll pe măsurile de recuperare a mijloacelor financiare. Declarația a fost făcută de președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

„Este foarte clar că nu o să avem acces de bună voie la informațiile din raportul Kroll 2. Și mai grav este că guvernarea nu se mișcă mai departe. Chiar dacă informația nu este disponibilă pentru toată lumea, compania Kroll ar trebui să meargă mai departe și să ia legătura cu instituții concrete din afara țării pentru ca să pornească procedura de recuperare a banilor. „Din ce am înțeles eu, aici este problema pentru că guvernarea întârzie să convină cu compania Kroll pe măsurile de recuperare. Deci, acolo e o tergiversare”, a spus Maia Sandu.

Președinta PAS afirmă că tergiversează procesul și instituțiile de investigații din țară. O dovadă clară în acest sens este tergiversarea procesului de judecată în cazul lui Ilan Șor. „Ideea e foarte clară – dacă nu există condamnare, atunci omul e liber, cheltuiește acești bani care au fost furați, candidează la parlamentare și în cel mai urât caz ajunge în Parlament”, susține Maia Sandu.

Potrivit ei, până la momentul actual, nu este nimic recuperat din furtul miliardului și aceasta este cea mai clară dovadă a lipsei de dorință a guvernării de a rezolva cazul furtului miliardului. „Faptul că Ilan Șor este la libertate și faptul că nu a fost recuperat niciun bănuț vorbește despre justiția din Republica Moldova și despre guvernarea Partidului Democrat”, a afirmat președinta PAS.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/maia-sandu-institutiile-tergiverseaza-procesul-de-investigare-a-furtului-miliardului/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19