Select your Top Menu from wp menus

Maia Sandu acuză CEC de înregistrarea „candidaţilor-căpuşă”

Candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate la funcţia de şef al statului, Maia Sandu, susţine că la înregistrarea ultimilor patru candidaţi la prezidenţiale Comisia Electorală Centrală ar fi aplicat standarde duble, căci nu a verificat minuţios listele de subscripţie ale acestora. Mai mult chiar, candidata afirmă că unii dintre cei înregistraţi ar fi, de fapt, „candidaţi-căpuşă”, puşi de fapt de actuala guvernare ca să inducă în eroare alegătorii, transmite IPN.

Maia Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că CEC a verificat foarte minuţios listele cu semnăturile colectate în susţinerea sa, iar cu ultimii patru candidaţi instituţia nu a fost la fel de atentă. Lidera PAS crede că dacă semnăturile ar fi fost examinate riguros, atunci s-ar fi adeverit că nu toţi din cei patru au numărul necesar pentru a fi înregistraţi în cursă.

De asemenea, politiciana consideră că altă candidată, Maia Laguta, a fost înregistrată anume pentru a induce în eroare alegătorii care ar dori să-şi dea votul pentru Maia Sandu, fiind înşelaţi de prenumele identice. Potrivit Maiei Sandu, astfel conducerea actuală, dar în special Partidul Democrat, ar planifica fraudarea alegerilor.

Preşedinta PAS susţine că, potrivit unor informaţii din raioane, oamenii Partidului Democrat ar fi colectat semnături până în ultima zi, chiar dacă Marian Lupu, candidatul democraţilor, deja era înregistrat în cursă. Mai mult chiar, Maia Sandu susţine că în listele prezentate de Maia Laguta la CEC erau şi listele de subscripţie ale candidatului respins – Roman Mihăeş, ceea ce ar însemna că pentru cei doi au colectat semnături unii şi aceiaşi oameni. Maia Sandu mai spune că Laguta a prezentat liste de subscripţie goale, dar deja ştampilate de primarii localităţilor, ceea ce contravine legislaţiei, căci listele trebuiau semnate şi ştampilate doar după ce erau completate.

Politiciana crede că înregistrarea unor „candidaţi-căpuşă” este de fapt planul prim-vicepreşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, de a-i „fura” identitatea şi a o împiedica să învingă la alegerile din 30 octombrie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/maia-sandu-acuza-cec-de-inregistrarea-candidatilor-capusa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19