Select your Top Menu from wp menus

Maia Sandu a declarat că Alexandr Slusari a refuzat de două ori funcția de ministru. Slusari spune ce a fost în realitate

Președintele Maia Sandu a fost întrebată joi, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct”, de la postul public de televiziunedacă, dacă va da curs solicitării unui grup de agricultori de a-l propune pe Slusari la funcția de ministru al Agriculturii„ Sandu a declarat că, acum doi ani, i-a poropus lui Slusari de două ori să fie ministru al agriculturii, dar acesta a refuzat.

„Atunci când am ajuns în funcția de prim-ministru în 2019, i-am oferit dlui Slusari funcția de ministru al Agriculturii, dar el a refuzat. I-am oferit și funcția de ministru la alt minister, cel de Interne. Dl Slusari le-a refuzat pe ambele. Deci, acum, colegii din PAS, vor analiza și vor decide asupra acestei privințe”.

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari, a făcut precizări, care varsă lumină pe declarația Maiei Sandu:

„Realitatea este următoarea: În 2019, după alegerile parlamentare, într-o zi de mai, noi am avut o întălnire în patru — doamna Sandu, domnul Năstase, domnul Popșoi și eu. Doamna Sandu mi-a propus funcția de ministru al afacerilor interne. Era firesc pentru mine să refuz, întrucăt este domeniul pe care practic nu-l cunosc. Dar funcția de dragul funcției nu mă interesa niciodată.

Peste ceva timp, la începutul lui iunie 2019, în urma negocierilor în Parlament, a fost agreată ideea că Andrei Năstase merge la MAI. Evident, că eu trebuia să rămăn la Parlament. În acest context, întrebarea cu candidatura mea la funcția de ministru al agriculturii nici nu a fost ridicată. Atât”

sursa: cotidianul.md