Select your Top Menu from wp menus

Mai mulți tineri de la Casa Internat pentru copii cu deficienţe mintale din Orhei s-au mutat la casa lor

Câțiva tineri care au fost găzduți de Casa Internat pentru copii (băieţi) cu deficienţe mintale din Orhei s-au mutat astăzi la casa lor. Cei șase băieți vor trăi în cadrul Locuinței Protejate din Orhei, un serviciu lansat de Ministerul Muncii Protecției Sociale și Familiei.

Potrivit unui comunicat al instituției,  în Locuinţa protejată tinerii dezinstituționalizați îşi vor forma abilităţi de gospodărit (prepararea hranei, spălarea veselei, spălarea şi sortarea hainelor, curăţirea spaţiului), de comunicare şi gestionare a resurselor financiare. Ei vor fi susținuți de trei persoane: psihopedagog, asistent social și lucrător social.
De asemenea, beneficiarii vor fi susţinuţi în identificarea unui loc de muncă precum şi în menţinerea acestuia, dată fiind nevoia de a contribui şi acoperi o parte din cheltuielile curente pentru întreţinerea serviciului.

Prezent la eveniment, șeful Direcției de protecție a persoanelor cu dizabilități din cadrul MMPSF, Vasile Cușca a felicitat noii locatari, menționând că acest serviciu este foarte important pentru persoanele cu dizabilități mintale, pentru ca ei să ducă un trai independent și să fie parte a comunității, să învețe, să comunice și să muncească alături de toți ceilalți.
Serviciul „Locuința protejată” a fost creat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în parteneriat cu autoritățile publice locale și din mijloacele financiare ale Casei internat pentru copii (băieţi) cu deficienţe mintale din Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mai-multi-tineri-de-la-casa-internat-pentru-copii-cu-deficiente-mintale-din-orhei-s-au-mutat-la-casa-lor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19