Select your Top Menu from wp menus

Mai mulți angajați ai Consiliului Raional Orhei au fost preavizați despre eliberare din funcție

Doisprezece angajați ai Consiliului Raional Orhei au fost preavizați la sfârșitul lunii februarie despre eliberarea din funcțe. Potrivit dispoziției din 24 februarie, semnată de președintele raionul Dinu Țurcanu, cei 12 funcționari publici vor rămâne în 30 de zile fără lucru, pe motiv de reducere a efectivului de personal și lichidarea funcțiilor publice.  Este vorba de 4 angajați ai Secției Economie și Atragere a Investițiilor, 4 angajați ai Secției Agricultură și Alimentație, 3 angajați ai Secției Construcții Gospodărie Comunală și Drumuri și un angajat al Secției Relații Funciare și Cadastru. Cele douăsprezece persoane activează de mai mulți ani în cadrul Consiliului Raional.

Pe 10 decembrie anul trecut, consilierii raionali au aprobat o decizie prin care au modificat statele de personal ale instituției, reducând numărul unităților de personal de la 117,5 la 113,5. Tot în decembrie 2020, au fost desființate Secțiile Economie și Atragere a Investițiilor, Agricultură și Alimentație, Construcții Gospodărie Comunală și Drumuri și Secția Relații Funciare și Cadastru, șefii acestor secții fiind preavizați despre eliberarea din funcție în termen de 30 de zile. În schimbul structurilor desființate au apărut Secția Agricultură și Relații Funciare, Direcția Economie și Politici Investiționale și Direcția Dezvoltare Teritorială. În ședința din 10 decembrie, autorul proiectului de decizie vicepreședintele raionul Victor Perțu, declara că persoanele din secțiile desființate vor fi trecute în structurile nou-create.

După alegerile locale din 2019, în luna decembrie, Consiliul Raional Orhei a mai modificat organigrama instituției, desființând două secții și creând Secția Administrație Publică și Protocol, în fruntea căreia a ajuns fosta viceprimară de Orhei, Diana Memeț. Tot atunci, Consiliul Raional Orhei a devenit unica administrație publică locală de nivelul doi din republică, în care există patru funcții de vicepreședinte.