Select your Top Menu from wp menus

Mai multe servicii ASP s-au scumpit, altele se vor scumpi de la 1 iulie. Un deputat cere explicaţii şi revizuirea tarifelor

Mai multe tarife pentru serviciile Agenţiei Servicii Publice (ASP) au fost majorate, iar altele urmează a fi majorate din 1 iulie, în urma unei Hotărâri luate de Guvernul Chicu, înainte de demisionare. Despre aceasta scrie deputatul Alexandru Slusari, care solicită actualuui guvern explicaţii ce ţin de temeiurile ce au stat la baza acestor majorări. De asemenea, deputatul cere revizuirea tarifelor. „Înainte de a demisiona, guvernul Chicu a lăsat o bombă cu ceas. La 22 decembrie 2020 executivul aprobă Hotărârea nr. 966, care, sub paravanul modificării metodologiei de formare a tarifelor pentru serviciile Agenţiei Serviciilor Publice (ASP), prevede că majoritatea acestor tarife creşte de câteva ori.

Modificările intră în vigoare treptat, tocmai în perioada campaniei electorale. Din 4 mai brusc au crescut tarifele la serviciile cadastrale şi eliberarea documentelor de stare civilă. Din 1 iulie vor intra în vigoare noile tarife la eliberarea actelor de identitate.

De exemplu, tariful pentru eliberarea extrasului din Registrul bunurilor imobiliare a crescut de la 51 la 130 lei. Serviciile pentru înregistrarea primară a bunurilor imobiliare s-au scumpit de 2-3 ori. Eliberarea certificatului/duplicatului privind starea civilă devine pentru cetăţeni mai scumpă de aproape 6 ori”, scrie Alexandru Slusari. 

sursa: tvrmoldova.md