Select your Top Menu from wp menus

Mai multe ONG-uri, îngrijorate de eliberarea din funcție a judecătoarei Domnica Manole

Douăzeci și două de organizaţii neguvernamentale din R. Moldova au făcut publică, astăzi, o declarație prin care își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 4 iulie curent privind declararea magistratului Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, ca fiind incompatibilă cu funcția de judecător. 

Semnatarii declarației îi solicită președintelui Republicii Moldova să nu promulge decretul de eliberare din funcție a judecătoarei Manole, CSM-ului – să respecte legislația în vigoare şi să devină cu adevărat garantul independenței judecătorilor, iar partenerilor de dezvoltare – să monitorizeze cu cea mai mare atenție starea justiției din Republica Moldova şi să reacționeze pe măsură de fiecare dată când situația o impune, condiționând asistența acordată de asigurarea independenței sistemului judecătoresc.

Potrivit celor 22 de ONG-uri, hotărârea CSM în cazul Manole contravine practicii anterioare în care membrii CSM au stabilit că SIS nu poate să aprecieze activitatea judecătorilor în examinarea dosarelor concrete, mai ales în partea ce ține de legalitatea și temeinicia hotărârilor adoptate. În plus, chestiunea eliberării din funcție a unui judecător a fost examinată cu ușile închise, chiar dacă judecătorul a solicitat o ședință publică. 
 Problemele magistratei au început după ce dânsa a obligat, în anul trecut, Comisia Electorală Centrală să organizeze referendumul pentru care Platforma „Demnitate și Adevăr” colectase mai mult de 400 de mii de semnături.

sursa Ziarul National


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mai-multe-ong-uri-ingrijorate-de-eliberarea-din-functie-a-judecatoarei-domnica-manole/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19