Select your Top Menu from wp menus

Mai multe ONG-uri cer şedinţă publică în dosarul lui Vlad Filat

Mai multe organizaţii neguvernamentale solicită judecarea cauzei penale împotriva ex-premierului Vlad Filat în şedinţe publice. În acest sens, ONG-urile au adresat un apel către judecători şi menţionează că examinarea în continuare a cauzei în şedinţe închise doar va alimenta suspiciunea cu privire la inechitatea procedurilor şi politizarea soluţiei, transmite IPN.

Organizaţiile semnatare menţionează că examinarea acestei cauze în mod public este deosebit de importantă pentru a spori încrederea societăţii în justiţie, a clarifica situaţia cu privire la furtul miliardului şi a asigura dreptul la un proces echitabil al persoanelor acuzate în acest dosar.

Potrivit semnatarilor, din informaţiile transmise în public nu este clară motivaţia şi insistenţa procuraturii pe examinarea cauzei în şedinţe închise. „Moldova riscă să fie din nou condamnată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pentru încălcarea dreptului la un proces echitabil dacă cauza va fi examinată în continuare cu uşile închise”, spun semnatarii.

Printre aceştia sunt Amnesty International Moldova, Asociaţia „Promo-LEX”, Asociaţia pentru Politică Externă, Centrul de Resurse Juridice, Institutul Politici Publice şi Transparency International Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mai-multe-ong-uri-cer-sedinta-publica-in-dosarul-lui-vlad-filat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19