Select your Top Menu from wp menus

Mai multe ONG-uri cer Ministerului Muncii să nu promoveze servicii publice în campanii private

Mai multe organizații neguvernamentale își exprimă indignarea față de colaborarea Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei cu o fundaţie privată, condusă de un politician, în cadrul campaniei „Familii ocrotite”. Într-o declaraţie a ONG-urilor, remisă presei, se spune că această campanie promovează serviciul public „Telefonul copilului”, care este finanțat din bugetul de stat, ca fiind un serviciu privat al fundației, transmite IPN

„MMPSF este proprietarul și administratorul „Telefonului copilului”, dar în comunicarea despre campanie această instituție nu apare. MMPSF a amânat promovarea „Telefonului copilului” în repetate rânduri din cauza lipsei resurselor, astfel că serviciul a fost promovat de către mai multe ONG-uri din domeniul protecției copilului prin activitățile, materialele și comunicarea lor pe segmentul dat. Modalitatea prin care este prezentat „Telefonul copilului” în această campanie creează riscul ca toți cei care au promovat și vor promova în continuare acest serviciu public să fie asociați cu fundația respectivă”, spun semnatarii.

Reprezentanții ONG-urilor îi solicită ministerului să retragă informația despre „Telefonul copilului” din toate materialele campaniei „Familii Ocrotite”. Avocatului Poporului pentru protecția copilului semnatarii îi solicită să ia atitudine vizavi de modul în care fundația privată folosește serviciile publice, iar Cancelariei de Stat îi cere să se autosesizeze și să comunice cu autoritățile responsabile pentru a nu admite utilizarea serviciilor publice în interesul fundațiilor private.

Declarația a fost semnată de 25 de organizații neguvernamentale printre care: Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, Centrul de Resurse Juridice și Centrul internațional „La Strada”.

Ministerul Muncii face precizări cu privire la serviciul „Telefonul copilului”

Serviciul „Telefonul copilului” este unul public și orice organizație poate să-l promoveze printr-o adresare prealabilă la Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și în baza conceptului privind scopul campaniei și modalitatea de desfășurare. Precizarea în cauză a fost oferită de către minister în contextul unei scrisori semnate de mai multe ONG-uri, care i-au cerut să nu promoveze serviciul public în campania unei fundații private, conduse de un politician, transmite IPN.

Ministerul a menționat că a analizat conceptul campaniei „Familii Ocrotite”, prezentat în luna iulie curent, iar decizia de a accepta propunerea de colaborare s-a axat pe impactul social scontat și pe termenul lung al campaniei. „MMPSF ca autoritate publică centrală invită toți actorii sociali să se implice în combaterea violenței în familie, fie că e vorba de instituții din societatea civilă sau mediul privat, fundații și alți actori și parteneri interesați să susțină inițiative cu impact social”, se spune într-un comunicat de presă remis de minister.

Serviciul „Telefonul copilului” a fost lansat în iunie 2014 şi este gestionat de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei. Acesta ajută copii aflați în dificultate, copii care sunt abuzați de părinți, rude sau vecini să aibă acces la un serviciu prietenos lor.

Mai multe organizații neguvernamentale i-au cerut, astăzi, ministerului să retragă informația despre „Telefonul copilului” din toate materialele campaniei „Familii Ocrotite”, iniţiată de o fundaţie privată, condusă de un politician. Modalitatea prin care este prezentat „Telefonul copilului” în această campanie creează riscul ca toți cei care au promovat și vor promova în continuare acest serviciu public să fie asociați cu fundația respectivă”, spun semnatarii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mai-multe-ong-uri-cer-ministerului-muncii-sa-nu-promoveze-servicii-publice-in-campanii-private/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19