Select your Top Menu from wp menus

Mai multe abateri au fost semnalate de Promo-Lex la alegerile locale care se desfăşoară astăzi

Mai multe abateri au fost semnalate de Promo-Lex la alegerile locale care se desfăşoară astăzi. Potrivit unui comunicat privind procesul electoral din prima jumătate a zilei de astăzi, observatorii ONG-ului au notificat cazuri de agitație electorală cu o zi înainte de votare, agitaţie în ziua alegerilor, un caz de crearea a obstacolelor alegătorilor şi o tentativă de a scoate un buletin de vot din secţia de votare.
Potrivit comunicatului în satul Olișcani, raionul Șoldănești observatorii au constatat cazuri în care candidați la funcția de primar, aflându-se în preajma secției de votare discutau cu alegătorii care se îndreptau să voteze. O situație similară a fost constatată și în comuna Mincenii de Jos unde un candidat la funcția de consilier local a discutat cu alegătorii chiar lângă secția de votare nr. 25.
Lângă Centrul de Sănătate din satul Olișcani, raionul Șoldănești, la o distanță de aprox. 100 m de la secția de votare a fost observat un automobil cu sigla unui partid politic. Angajați ai Centrului de Sănătate au fost observați discutând cu alegători care se îndreptau spre secția de votare. Anterior, aceleași persoane au participat în calitate de susținători la întâlnirile electorale ale concurentului electoral. În satul Olișcani, raionul Șoldănești doi alegători au arătat opțiunea lor de vot celor prezenți în secția de votare. Observatorul de la un partid politic a notat imediat ceva într-un registru. Ulterior, unul dintre acești doi alegători a fost observat ieșind din barul aflat în vecinătatea secției de votare.
BESV din Visoca, raionul Soroca a înregistrat 2 contestații din partea reprezentanților a două partide. Potrivit acestora, la liceul din localitate, unde se afirmă că ar fi realizată agitație electorală în favoarea unui concurent electoral sunt transportați alegători. O a doua contestație a fost înregistrată de aceeași concurenți electorali în raport cu același oponent politic pentru faptul că, în fața secției de votare se afla un grup de persoane care făceau agitație electorală în favoarea unui concurent electoral și totodată intervievau alegătorii despre cum au votat.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mai-multe-abateri-au-fost-semnalate-de-promo-lex-la-alegerile-locale-care-se-desfasoara-astazi/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19