Select your Top Menu from wp menus

Magnatul rus Vladimir Potanin isi doneaza jumatate din averea de 12 miliarde de dolari

​Miliardarul rus Vladimir Potanin, fondatorul companiei Interros si directorul executiv al gigantului Norilsk Nickel, a anuntat ca isi doneaza jumatate din avere in favoarea organizatiei caritabile Giving Pledge, infiintata de Warren Buffet si Bill Gates, transmite RT. Potrivit revistei CEO, Potanin se afla pe locul noua in clasamentul miliardarilor din Rusia, cu o avere estimata la 12.3 miliarde de dolari. In topul Forbes din martie 2012, el se afla pe locul patru, cu o avere de 14,5 miliarde de dolari.

„Cred sincer ca bogatia trebuie sa fie pusa la dispozitia bunului public. Decizia pe care am luat-o nu este doar o incercare de a fi recunoscut ca filantrop. O vad, de asemenea, si ca pe o incercare de a-mi proteja copiii de povara unei averi extreme, care ar putea sa-i lipseasca de orice motivatie pentru a obtine singuri ceva in viata. Sper, de asemenea, ca exemplul meu nu doar ca va spune lumii despre renasterea filantropiei in Rusia, dar ca ii va inspira pe compatriotii mei si pe alti oameni”, a declarat Potanin intr-o scrisoare adresata organizatiei Giving Pledge.

RT precizeaza ca Vladimir Potanin este cunoscut deja ca unul dintre cei mai filantropi miliardari rusi. In 1999, el a fondat o organizatie caritabila ce are ca scop finantarea de programe complexe in educatie si cultura. In 2010, Potanin a decis ca intreg capitalul sau sa fie donat, iar in prezent profitul obtinut de companiile sale este partial reinvestit in afaceri, partial directionat catre organizatii umanitare.

Potrivit revistei CEO, Potanin se afla pe locul noua in clasamentul miliardarilor din Rusia, cu o avere estimata la 12.3 miliarde de dolari.

Warren Buffet si Bill Gates vor ca miliardarii sa-si doneze cel putin 50% din averi

In vara anului 2010, 34 de miliardari americani au promis ca-si vor dona cel putin 50% din averi in scopuri caritabile, ca parte a unei campanii lansate de Warren Buffet, Bill Gates si Melinda Gates. Scopul celor trei – sa ii determine pe miliardarii tarii, incepand cu cei din lista intocmita de revista Forbes, sa se angajeze la cedarea a cel putin jumatate din valoarea averii lor organizatiilor caritabile.

Buffett a explicat atunci ca oamenii foarte bogati se gandesc ce ar putea face cu averile lor, insa amana decizia, uneori pana la momentul cand e prea tarziu.

„Daca asteapta sa isi scrie testamentul la 90 de ani, sansa ca puterea lor de gandire si vointa sa fie mai bune decat in prezent este nula”, a spus celebrul investitor in 2010.

Printre cei care s-au alaturat campaniei se numara Michael Bloomberg (primarul din New York), Larry Ellison (unul dintre fondatorii Oracle), magnatul energiei T. Boone Pickens, mogulul media Ted Turner, David Rockefeller si investitorul Ronald Perelman. In prezent, numarul participantilor a ajuns la 105 persoane.

RT scrie ca 12 miliardari din afara Americii au decis sa se alature campaniei, intre acestia numarandu-se Vladimir Potanin, fondatorul si principalul actionar al grupului EastOne Group, Victor Pinchuk (ambii din Rusia), britanicul Richard Branson, magnatul software Azim Oremji (India), miliardarul australian Andrew Forrest si sotia sa, sud-africanii Patrice si Precious Motsepe, germanul Hasso Plattner si Vincent Tan Chee Yioun (Malaezia).

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/magnatul-rus-vladimir-potanin-isi-doneaza-jumatate-din-averea-de-12-miliarde-de-dolari/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19