Select your Top Menu from wp menus

Mafia italiană profită de criză: Spală banii la greu

Organizațiile mafiote din Italia profită din plin de cea mai gravă criză economică de după cel de-al Doilea Război Mondial, Banca Italiei anunțând că s-au înmulțit simțitor tranzacţiile bancare dubioase, scrie Reuters. 

Astfel, tranzacțiile suspectate că ar fi acțiuni de spălare de bani au crescut cu 150% în perioada 2010-2011, față de cei doi ani anteriori. Iar acestea „continuă să crească”, a declarat Anna Maria Tarantola, director adjunct al băncii centrale italiene.

În total, aproximativ 800 de persoane sunt în prezent arestate sau anchetate pentru activități mafiote, a adăugat Tarantola. Un sfert dintre aceștia locuiesc în nordul Italiei, în afara teritoriilor controlate de mafia în trecut.

Grupurile de crimă organizată perecum Cosa Nostra din Sicilia, Camorra din Napoli sau ‘Ndrangheta au avut un impact serios asupra economiei italiene de-a lungul vremii. Însă influența lor a crescut în timpul actualei crize economice, pe măsură ce băncile au redus creditarea, iar organizațiile criminale, pline de lichidități, și-au propulsat investițiile în economia reală.

”Spălarea de bani este anti-ciclică și crește în vremurile de criză”, a mai spus Tarantola, adresându-se Parlamentului italian.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mafia-italiana-profita-de-criza-spala-banii-la-greu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19