Select your Top Menu from wp menus

MAEIE condamnă atentatul de la Stolckholm soldat cu patru morți și 15 răniți

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene urmează să stabilească dacă printre victimele atacului terorist care a avut loc ieri, 7 aprilie, în oraşul Stockholm, Regatul Suediei, soldat cu patru morți și 15 persoane rănite, se aflau și cetățeni moldoveni. Totodată, Ministerul îşi exprimă solidaritatea cu autorităţile Suediei, regretul pentru pierderile de vieţi omeneşti şi compasiunea faţă de familiile îndurerate, transmite IPN cu referire la un comunicat al MAEIE.

Reprezentanţii misiunii diplomatice a Republicii Moldova la Stockholm au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se aflau cetăţeni din Republica Moldova.

Ieri, un camion a intrat în mulțimea de oameni de pe o arteră comercială, după care s-a izbit în vitrina unui magazin în centrul capitalei Suediei, omorând patru persoane și rănind alte 15.

Prim-ministrul Suediei, Stefan Löfven a spus că țara sa „a fost atacată” și că totul indică faptul că este vorba de un „act de terorism”, transmite IPN cu referire la Reuters.

Ulterior, poliția suedeză a declarat că a identificat și arestat o persoană într-o suburbie din nordul orașului Stockholm care semănă cu imaginea și descrierea unui om, fotografia căruia poliția a făcut-o publică după atac. Poliția a mai declarat că a sporit măsurile de securitate la granițele suedeze.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/maeie-condamna-atentatul-de-la-stolckholm-soldat-cu-patru-morti-si-15-raniti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19