Select your Top Menu from wp menus

„Mac-2018”. Și în acest an, IP Orhei desfășoară o operațiune în sezonul macului și cânepii

În intervalul 1 iunie – 31 august, ca şi în perioadele similare ale anilor precedentți, poliţia desfăşoară o operaţiune specilă, îndreptată împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri. Operaţiunea coincide cu perioada cultivării cânepii şi a macului şi presupune activităţi poliţieneşti menite să contracareze infracţiunile în cauză.
Potrivit ofiţerului de presă al IP Orhei, Diana Maxim, în timpul operaţiunii MAC din anul trecut, 2017, au fost intentate 23 de dosare penale, iar 17 persoane au fost pedepsite. În timpul MAC-2017 au au fost ridicate peste 1000 fire de mac și aproximativ 1200 de cânepă, au fost nimicite.
Poliția avertizează că persoanele culpabile de ”Semănatul sau cultivarea ilegală a plantelor care conţin droguri sau etnobotanice, prelucrarea sau utilizarea a astfel de plante, în proporțiideosebit de mari” se pedepsesc cu închisoare și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 6000 la 10000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.
Inspectoratul de poliție Orhei lansează un apel către cetăţeni! În momentul în care ați depistat cultivarea sau creşterea haotică a plantelor de mac sau cânepa, nu ezitaţi să apelaţi imediat numărul unic de urgență– 112 sau să vă adresați la cel mai apropiat sector de poliție.

Comunicat IP Orhei

Poliţia din Orhei desfăşoară  în perioada 1 iunie – 31 august curent, operaţiunea „MAC-2018”

Începînd cu unu iunie curent, pe toată perioada estivală, polițiștii vor desfășura operațiunea ”MAC – 2018”, pe întreg teritoriul raionului Orhei. 
Astfel, în această perioadă, cînd se cultivă cânepa şi macul, acţiunile angajaților Inspectoratului de poliție Orhei  vor fi axate pe prevenirea, combaterea consumului și traficului ilicit de droguri, în special de origine vegetală.

Pentru prevenirea traficului și  consumului  de droguri, Poliția vine cu unele recomandări:
 
– nu cedaţi tentaţiei de a încerca drogurile. Chiar şi prima încercare comportă risc;
– fiţi atenţi la alegerea cercului de prieteni şi nu ezitaţi să schimbaţi anturajul atunci când constataţi că au preocupări delincvente (consum de alcool, droguri, absenteism şi abandon şcolar);
– refuzaţi categoric orice propunere imorală sau ilicită;
– informaţi prietenii şi cunoştinţele asupra consecinţelor consumului de droguri şi încercaţi să-i determinaţi să nu recurgă la acestea, prezentându-le pericolele la care se expun;
– nu folosiţi medicamente cu conţinut narcotic sau psihotrop fără prescripţia medicului;
– contribuie și tu la prevenirea, combaterea și reducerea delincvenței legate de droguri – fii sigur de confidențialitatea informațiilor.

Poliția vă avertizează că: persoanele culpabile de ”Semănatul sau cultivarea ilegală a plantelor care conţin droguri sau etnobotanice, prelucrarea sau utilizarea a astfel de plante, în proporțiideosebit de mari” se pedepsesc cu închisoare și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 6000 la 10000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

Inspectoratul de poliție Orhei lansează un apel către cetăţeni! În momentul în care ați depistat cultivarea sau cresterea haotică a plantelor de mac sau cînepă, nu ezitaţi să apelaţi imediat numărul unic de urgență– 112 sau să vă adresați la cel mai apropiat sector de poliție.

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/mac-2018-si-in-acest-an-ip-orhei-desfasoara-o-operatiune-in-sezonul-macului-si-canepii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19