Select your Top Menu from wp menus

Luptătorul Ion Șoltoianu, acuzat de omor, rămâne fără Ordinul Republicii

Sportivul Ion Șoltoianu nu va primi Ordinul Republicii, cea mai înaltă distincție de stat din Republica Moldova, care urma să-I fie acordată pentru performanțele competiționale din ultimii ani.

În legătură cu dosarul penal, intentat de organele de drept în cazul Ion Şoltoianu, Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a decis să-şi retragă avizul pentru acordarea distincţiei sportivului, până când justiţia nu se va pronunţa pe marginea învinuirilor în adresa lui.

„MTS accentuiază caracterul temporar al deciziei, măsura dată fiind necesară în vederea evitării oricăror speculaţii la acest subiect“, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Ordinul Republicii urma să-i fie acordat sportivului în baza adresării Școlii Sportive Specializate de box, lupte libere și kickboxing, unde Șoltoianu activa în calitate de antrenor-profesor.

Kickboxerul Ion Șoltoianu, principalul suspect în cazul omorului polițistului Ion Stratulat din luna septembrie, a fost premiat și cu medalia „Meritul Civic” în anul 2008 printr-un decret semnat de președintele comunist Vladimir Voronin.

sursa: adevaril.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/luptatorul-ion-soltoianu-acuzat-de-omor-ramane-fara-ordinul-republicii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19