Select your Top Menu from wp menus

Luna lui Martisor, cu multe martisoare de vanzare. Nu si cumparatori FOTO

Martisoarele la piata, in magazinele si chioscurile din Orhei au aparut chiar inainte de aparitia primaverii in calendar.  De cele mai diverse modele – traditionale , nu prea si chiar deloc.   O inovatiune a acestui sezon (destinata, in special,  tinerilor non-conformisti)  sunt bratarile alb-rosu, care sparg si mai mult tiparele obisnuitelor snururi puse de 1 martie in dreptul inimii . 

Preturile articolelor confectionarte  din ata si  panglica, manual si pe banda rulanta,  oscileaza intre 1 leu  si  20 lei- la piata,  2 lei- si 15 lei – in magazine. Cel mai scump martisor apartine unei mesterite  care a iesit la piata inca in ultimele  zile ale lunii februarie.  Acesta costa 80 lei datorita dimensiunilor sale impresionante si, dupa cum a spus vanzatoarea , mai inainte a reusit sa vanda doar 2 astfel de martisoare elevilor,  pentru manifestatiile scolare.

La piata industriala sunt vreo 5 negustori de martisoare.  Acestia, de fapt, sunt prezenti „la’datorie” in fiecare primavara,  de sosirera careia se pregatesc luni in sir.  Impreuna cu familiile confectioneaza cate o mie si peste o mie de  martisoare. Dar, pe departe nu toate articolele trec de celalata parte a tejghelelor si panourilor  pe care sunt expuse.  Mesterii-vanzatori declara ca ei doresc sa pastreze traditia darurilor simbolice de primavara, insa vanzarile scad pe an ce trece.

Nesiguri de castigul pe care il vor obtine in aceasta primavara de la comertul cu  o marfa strict sezoniera   sunt  si vanzatorii din cateva magazine care au adus martisoare la Orhei (unii spun din Chisinau, altii – de la Cernauti, etc.) .

Un reportaj la tema va fi difuzat la Radio Orhei in reluare sambata la 16:30 si duminica la 9:30, in cadrul rubricii „Socoteala de acasa”. 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/luna-lui-martisor-cu-multe-martisoare-de-vanzare-nu-si-cumparatori/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19