Select your Top Menu from wp menus

Lumina şi căldura se scumpesc

Energia electrică livrată de Gas Natural Fenosa se scumpește de la 1 aprilie în medie cu 3,6%, iar prețul pentru o gigacalorie de agent termic creşte de la 1 mai cu 54 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat deciziile respective în ședința de vineri, 17 martie, transmite IPN.

Galina Sanduţa, ofițer de presă la ANRE, a declarat pentru IPN că, din 1 aprilie, consumatorii casnici, racordați la rețelele de tensiune joasă, vor plăti pentru energia electrică livrată de Gas Natural Fenosa un tarif de 1 leu şi 99 de bani pentru kilowatt-oră, cu 7 bani mai mult decât acum.

Consumatorii conectați la reţelele de tensiune medie vor achita un tarif de 1 leu şi 82 de bani, majorarea fiind de 11 bani. Iar consumatorii conectați la rețelele de tensiune înaltă vor achita un tarif de 1 leu şi 53 de bani, cu 8 bani mai mult ca acum.

Majorările operate sunt mai mici decât cele solicitate de Gas Natural Fenosa, care a pretins tarife de: 1 lei și 60 de bani, 1 leu și 71 de bani și, respectiv, 2 lei și 26 de bani kWh în funcție de rețelele electrice de tensiune înaltă, medie și joasă.

În aceeași şedinţă, la solicitarea S.A. „Termoelectrica” a fost majorat preţul pentru o gigacalorie de agent termic, de la 1068 de lei la 1122 lei. Instituția a solicitat anterior un tarif de 1132 de lei. Decizia dată urmează să intre în vigoare la 1 mai curent.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/lumina-si-caldura-se-scumpesc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19