Select your Top Menu from wp menus

„Lumea s-ar putea schimba radical”. Savantii confirma reusita unui experiment care poate revolutiona lumea stiintei

O echipa de cercetatori anunta ca a verificat, prin teste, experimentul realizat in urma cu 2 ani de inginerul italian Andrea Rosi, care sustinea atunci ca a putut obtine energie electrica prin fuziune rece.
Rezultatele testelor au fost publicate pe 16 mai 2013, fiind semnate de cercetatori de la mai multe universitati europene, printre care Universitatea Bologna, Italia, Universitatea Uppsala, Suedia si Institutul de Tehnologie din Stockholm.

Ei au testat cu succes „Catalizatorul energetic”, numit si E-Cat, al inginerului Andrea Rosi. Acest dispozitiv functioneaza pe baza unei reactii nucleare de energie joasa, care produce mari cantitati de energie din doar cateva grame de hidrogen. Metoda este numita si fuziune rece si pana acum era privita cu scepticism de catre fizicieni, scrie publicatia Forbes.

Andrea Rosi a sustinut inca din anul 2011, in cadrul unui prim test realizat la centrala electrica din Bologna, ca metoda lui functioneaza. El preciza atunci ca a obtinut 470 de kw de energie, timp de 5 ore, prin acest sistem. Energia a rezultat sub forma de caldura si a fost masurata prin cantitatea de apa evaporata dintr-un recipient in urma fierberii.

Acum, testele independente efectuate de cercetatori confirma corectitudinea experimentului din 2011. Testele vor trebui continuate, insa “daca nu este una din cele mai elaborate farse stiintifice din istorie, atunci se pare ca lumea chiar se va schimba radical”, scrie Forbes.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/lumea-s-ar-putea-schimba-radical-savantii-confirma-reusita-unui-experiment-care-poate-revolutiona-lumea-stiintei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19