Select your Top Menu from wp menus

Lucrările de la Mănăstirea Curchi, Orhei au îndatorat statul cu 20 de mln de lei

Statul are datorii de 20 de mln de lei faţă de compania Glorinal, despre care presa a relatat anterior că ar aparţine lui Oleg Voronin. Din această cauză compania va fi scutită de la plata unor impozite în valoare de 12 mln de lei, un proiect de lege în acest sens fiind votat în prima lectură miercuri, 10 iulie. Potrivit preşedintelui comisiei parlamentare de profil, Veaceaslav Ioniţă în privinţa celorlalte cca 8 mln de lei urmează să fie identificată o soluţie.
Amintim că lucrările de reconstrucţie la Mănăstirea Curchi au debutat în 2006 după ce în cadrul unui teleradiomaraton s-au adunat peste 8 mln de lei. Sprijinul acordat de persoane fizice, dar si contributiile agentilor economici care au sponsorizat lucrarile, au facut ca suma initiala sa devina de 10 ori mai mare, ajungand la aproape 90 mln lei.
În toamna anului 2007 se promitea că toate lucrările de restaurare a Mănăstirii Curchi se vor finalize până în anul 2009. În anul 2008 se spunea că costul lucrarilor efectuate la obiectivele incluse in prima etapă de reconstrucţie, restaurare şi renovare a Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” din Curchi a fost evaluat la circa 90 mln de lei
În perioada amintită şi Consiliul Raional Orhei a alocat sute de mii de lei pentru lucrările de reparaţie la mănăstirea Curchi.
De menţionat că după ce actuala guvernare i-a schimbat la putere pe comunişti au fost publicate mai multe documente secretizate de predecesori, printre acestea şi o listă a agenţilor economici definitivată de fostul premier Vasile Tarlev, la propunerea lui Vladimir Voronin, pentru “stabilirea relaţiilor de colaborare”.
Amintim ca reconstrucţia Mănăstirii Curchi era patronată de ex-preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin şi, potrivit unor informaţii ale Centrului de Investigatii Jurnalistice mai mulţi agenţi economici erau impuşi să facă donaţii pentru lucrarile efectuate în curtea şi împrejurimile mănăstirii. La lucrările de reparaţie erau antrenaţi inclusiv şi militari ai Armatei Naţionale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/lucrarile-de-la-manastirea-curchi-orhei-au-indatorat-statul-cu-20-de-mln-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19