Select your Top Menu from wp menus

Lucrările de constructie pe un teren litigios din centrul oraşului Orhei au fost interzise de judecată. Juristul primăriei Orhei, nu s-a prezentat la şedinţa instanţei care a avut loc luni, 17 septembrie.

 Lucrările de constructie pe un teren litigios  din centrul oraşului  Orhei au fost interzise  de judecată.  Juristul primăriei Orhei, nu s-a prezentat la şedinţa instanţei care a avut loc luni, 17 septembrie.

Judecătoria Orhei a emis o încheiere prin care a dispus stoparea imediată a lucrărilor de construcţie a unei case individuale, pe terenul din preajma Complexului Sportiv Raional.

Decizia a fost luată la solicitarea preşedintelui Asociaţiei locatarilor „Avantaj”,  Boris Dodi, care contestă legalitatea atribuirii acestui teren în proprietate privată de către Consiliul Orăşenesc.

Nici în şedinţa de luni juristul primăriei , care reprezintă Consiliul orăşenesc, nu s-a prezenzat în instanţă şi nici nu a anunţat vreun motiv privind  lipsa sa.  Aceasta,  după ce şedinta precedentă a fost amânată pe motiv că juristul se afla în concediu.

Nu au fost prezenţi în instanţă nici intervenienţii accesorii – Elena Simionova, persoana careia, de curand,  Consiliul orasenesc  i-a  alocat terenul, si nici  familia Gladâş, careia acest teren i–a fost deja  vândut.

Citaţia expediată soţilor Gladâş, pe adresa obţinută de Boris Dodi de la primăria Orhei, s-a reîntors cu menţiunea ca o asemenea adresă  în Chişinău nici nu există.
Următoarea şedinţă în acest caz  a fost programată pentru 2 octombrie.

Amintim că litigiul dinte Asociaţia locatarilor de pe strada M. Sadoveanu şi Consiliul Orăşenesc a izbucnit după ce aleşii locali au atribuit un teren în preajma Complexului Sportiv Raional din centrul oraşului, pentru contrucţie individuala. Locatarii blocului susţin că acest teren este proprietatea lor şi că intenţionau să amenajeze aici un teren de joacă pentru copii.

Iata cum arăta terenul în luna mai.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/lucrarile-de-constructie-pe-un-teren-litigios-din-centrul-orasului-orhei-au-fost-interzise-de-de-judecata-juristul-primariei-orhei-nu-s-a-prezentat-la-sedinta-instantei-care-a-avut-loc-luni-17-s/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19