Select your Top Menu from wp menus

Liuba Șova și Nicole Roșca ˗ judecători la Curtea Constituțională din partea Guvernului

Cabinetul de miniștri s-a întrunit în ședință pentru a desemna doi judecători la Curtea Constituțională din partea Guvernului. Aceștia sunt: Liuba Șova și Nicole Roșca, selectați dintre cei patru candidați propuși Guvernului de către comisia de concurs, transmite IPN.

Cel mai mare punctaj, după analiza efectuată de comisia de concurs, i-a fost acordat Liubei Șova.

„Dacă e să ne referim la punctaj, ceilalți doi candidați selectați de comisie, Vladimir Grosu și Eduard Serbenco au a obținut unul mai mare decât Nicolae Roșca. Dar ideea noastră este, nu numai la Curtea Constituțională, dar și în alte instituții, să promovăm oameni noi. Cred că acest lucru este corect”, a declarat premierul Maia Sandu.

Premierul a mai spus că cel de-al doilea judecător la Curtea Constituțională din partea Guvernului, Nicolae Roșca, este reprezentant al blocului ACUM. Acesta  va trebui să renunțe la calitatea de membru de partid pentru o perioadă.

„Vreau să cred că judecătorii din partea Guvernului la Curtea Constituțională, alături de colegii din noua componență a Curții, vor fi în măsură să restabilească credibilitatea Curții Constituționale în fața societății”, a mai spus Maia Sandu.

Concursul pentru selectarea judecătorilor la Curtea Constituțională din partea Guvernului a avut loc pe 8 august. Comisia a fost alcătuită atât din reprezentanți ai executivului, cât și reprezentanți ai societății civile.