Select your Top Menu from wp menus

Liderul Unirea – ODIP acuză intimidarea instituțiilor de învățământ

Ministerul Educației de la Chișinău intimidează instituțiile de învățământ care admit cazarea în căminele pe care le au în subordine a tinerilor voluntari participanți ai Caravanei Unirii. Acuzații în acest sens a lansat într-o conferință de presă la IPN liderul Asociației Obștești „Onoare, Demnitate și Patrie” (Unirea – ODIP) Vlad Bilețchi.

Potrivit tânărului, ministerul a emis o scrisoare în care avertizează că va sancționa disciplinar conducătorii instituțiilor de învățământ care vor admite cazarea în cămine a persoanelor cu încălcarea reglementărilor în vigoare. „În acest context, acțiunile noului viceministru al educației, Lilia Pogolșa, pot fi calificate acțiuni de persecutare și intimidare”, a spus Vlad Bilețchi.

Emiterea scrisorii este motivată de faptul că la adresa Ministerului Educației ar fi parvenit adresări referitoare la faptul că în căminele instituțiilor de învățământ sunt cazate, cu diferite ocazii și contrar reglementărilor în vigoare, alte persoane decât cele menționate în Regulamentul-cadru privind funcționarea căminelor din subordinea învățământului de stat. „Practic, indirect, se admite o ingerință a Ministerului Educației în activitatea acestor instituții de învățământ cu un singur scop, de a intimida și de a nu admite ca această Caravană a Unirii să aibă loc”, crede Vlad Bilețchi.

Liderul Unirea – ODIP este hotărât să depună o plângere la poliție, acuzând acțiuni de persecutare, intimidare și de șantaj pe care le face viceministrul educației asupra conducătorilor de instituții de învățământ prin respectiva scrisoare.

Caravana Unirii este o acțiune prin care tinerii voluntari din Moldova merg în localitățile din țară pentru a informa populația despre beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România și despre avantajele integrării Europene a Moldovei. În Caravana Unirii participă în acest an 25 de tineri.