Select your Top Menu from wp menus

Liderul popularilor din PE, Joseph Daul, refuza sa il primeasca pe Victor Ponta

​”Premierul roman mi-a cerut o intalnire maine (n.r. miercuri). Refuz sa il primesc pana nu imi va fi clar faptul ca guvernul sau pune in practica ceea ce a decis Curtea Constitutionala recent, nu va retrage ordonantele de urgenta care nu respecta deciziile CCR si nu va arata ca respecta pe deplin statul de drept”, arata Joseph Daul intr-un comunicat transmis presei. El invita Comisia Europeana sa intocmeasca un raport in urma evaluarii tuturor evenimentelor recente. Aceeasi solicitare o are si liderul socialistilor din PE, Hannes Swoboda, care cere o analiza prompta ce ar putea ajuta la rezolvarea disputelor interinstitutionale de la Bucuresti.

Liderul grupului PPE face din nou apel la guvernul Romaniei sa accepte hotararile Curtii Constitutionale. „Sunt foarte ingrijorat cu privire la ce se intampla in continuare in Romania. Guvernul are propria interpretare a ceea ce a decis CCR de curand”, arata Daul.

In egala masura, socialistii par acum sa isi nuanteze pozitia fata de guvernul roman. Hannes Swoboda, liderul socialistilor din PE, care pana de curand se arata un sustinator fara rezerve al premierului Ponta, a trimis un comunicat in care anunta ca a cerut presedintelui Comisiei Europene sa faca rapid o analiza a evenimentelor din Romania.

„Cred ca analiza Comisiei ar trebui sa ia in considerare rolul jucat de toti actorii institutionali in actiunile trecute care au dus la criza actuala si sa ofere sprijin in elaborarea unei posibile solutii privind sustenabilitatea statului de drept.

M-am abtinut pana acum de la judecati, din respect pentru Comisie si rolul sa fundamental de aparator altratatelor. Spre deosebire de alti actori politici si grupuri politice, grupul meu si eu insumi am sustinut cu fermitate respectarea drepturilor fondamentale si a statului de drept si nu am tolerat nicio violare a legii sau a valorilor europene din partea niciunui stat membru si a niciunui guvern in functie”, arata Hannes Swoboda.
sursa:hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/liderul-popularilor-din-pe-joseph-daul-refuza-sa-il-primeasca-pe-victor-ponta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19