Select your Top Menu from wp menus

Liderul PL cere urgentarea examinării cazului decesului primarului de Sângera

Președintele Partidului Liberal Mihai Ghimpu cere organelor de drept urgentarea examinării cazului decesului primarului orașului Sângera, Mihai Lari, găsit împușcat în propria locuință, la sfârșitul lunii august anul curent. Într-o conferință de presă, liderul PL, alături de fiii primarului decedat, au declarat că există prea multe semne de întrebare legate de moartea edilului, iar organele de drept încă nu au oferit niciun răspuns, transmite IPN.

Mihai Ghimpu a spus că, la două luni de la moartea primarului, nu este un răspuns clar dacă a fost omor sau sinucidere. Nici expertiza medico-legală nu a fost făcută încă. Liderul PL crede că e vorba de un omor la comandă. Ipoteza pornește de la lipsa glonțului. Urme de sânge s-au găsit pe mașina parcată în curte, la o distanță de cinci metri.

„Nu aș vrea să cred că în spate stă cineva foarte puternic, din organe sau oameni politici, pentru că altfel în două luni trebuia să fie dat răspuns la toate întrebările, mai ales că lipsa glonțului îngreunează experții să declare din ce armă s-a tras. Trezește semne de întrebare și faptul că nimeni nu a auzit împușcătura, inclusiv cei ce se aflau în casă, vecinii etc. Tărăgănarea spune că este ceva la mijloc și pune mari semne de întrebare”, a mai spus liderul PL.

Fiii lui Mihai Lari au declarat în fața presei că tatăl lor nu a avut nici un motiv să recurgă la un asemenea gest. Aceștia refuză să creadă în versiunea anchetatorilor precum că este vorba de suicid. Înainte de decesul tatălui lor, au observat de mai multe ori cum zona casei era survolată de drone.

Mihai Lari a fost găsit împușcat în propria locuință în data de 30 iulie. Preliminar, oamenii legii au stabilit că edilul s-ar fi sinucis cu arma pe care o deținea legal. Pe marginea acestui caz a fost pornită urmărirea penală în baza articolului care prevede determinarea la sinucidere.

Mihai Lari, în vârstă de 55 de ani, a fost ales în funcția de primar al orașului Sângera în cadrul alegerilor locale din 2015, pe listele Partidului Liberal. Anterior, acesta a mai deținut funcția de primar în localitate. Dar în ultimii ani a activat în cadrul Direcției municipale transport a Consiliului municipal Chișinău.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/liderul-pl-cere-urgentarea-examinarii-cazului-decesului-primarului-de-sangera/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19