Select your Top Menu from wp menus

Liderul PD Marian Lupu a criticat vehement decizia Curții Constituționale privind limba română

Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, a criticat vehement decizia de joi a Curții Constituționale, care a sugerat că limba de stat ar trebui să se numească mai degrabă ”limba română”

Vorbind vineri în parlament, Lupu a spus că acei care doresc schimbarea denumirii limbii doresc lichiderea Republicii Moldova și unirea ei cu România. ”Eu sunt moldovean și vorbesc limba moldovenească”, a spus Lupu, insistând că eventuala schimbare a denumirii limbii nu se poate face decât prin referendum. Fostul spicher democrat al parlamentului a mai spus că prin referendum s-ar putea înscrie în constituție și faptul că locuitorii Republicii Moldova sunt moldoveni.

Spicherul democrat Igor Corman le-a spus jurnaliștilor că sprijină ideea Partidului Democrat din care face parte de a se organiza un referendum pe tema limbii de stat, după decizia de joi a Curții Constituționale.

Curtea a constatat că limba se numește română, cum e scris în Declarația de Independență, nu în articolul 13 din Constituție. Dintre partidele parlamentare, decizia a fost salutată de Partidul Liberal și de liberalii-reformatori care au solicitat Curții interpretarea, precum și de principalul partid al coaliției de guvernare, PLDM.

sursa: national.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/liderul-pd-marian-lupu-a-criticat-vehement-decizia-curtii-constitutionale-privind-limba-romana/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19