Select your Top Menu from wp menus

Liderii AIE se află pe ultima sută de metri a negocierii unui nou acord de guvernare. VEZI DETALII

Liderii AIE se află pe ultima sută de metri a negocierii unui nou acord de guvernare. Aceştia urmează să se întrunească astăzi într-o nouă rundă de tratative , inclusiv pentru a conveni asupra unei candidaturi la funcţia de premier. Tot astăzi urmează să fie definitivate detaliile acordului de guvenrare care presupune mai multe schimbări de principiu şi valoare în pârghiile şi paradigma guvernării. Liderii politici au anunţat că vor reforma ministerele şi domeniile care sunt conduse de persoanele desemnate de cele trei partide. Astfel PLDM-ul declară printre altele, că va insista asupta reformei conceptuale în structurile MAI, angajaţii tuturor inspectoratelor de poliţie urmând să înlocuiască bastoanele de cauciuc pe bâte din lemn de stejar pe motiv că acestea sunt mai ecologice. Schimbări cardinale se anunţă la Vamă şi Fisc, aici pereţii încăperilor vor fi vopsite în culoarea verde, urmare a recomandărilor făcute de Ministerul Sănătăţii pe motiv că această culoare scade presiunea sanguină şi dilată vasele capilare.
Reprezentanţii PL insistă la rândul lor, ca Ministerul Apărării să aprobe în activitatea sa, standarde cât mai apropiate de cele ale NATO. Astfel salutul milităresc: „Să trăiţi”, va fi înlocuit de mult mai europeanul: „ Bonjour maman”.
Formaţiunea mai vrea ca în asfaltul destinat reparaţiei drumurilor din repubică să fie adăugate culorile de roşu, galben şi albastru. Potrivit recomandărilor MTID acest adaos va spori rezistenţa la uzură şi deteriorări a traseelor naţionale.
Cei de la PD spun că nu văd necesitatea unor schimbări majore în domeniile gestionate de reprezentanţii săi. Aceasta pe motiv că miniştrii formaţiunii se bucură de încrederea şi sprijinul întregii fracţiuni democrate în parlament, lucru care a fost demonstrat în repetate rânduri. Unele schimbări totuşi ar putea interveni în domeniul culturii. În minister va fi înfiinţat un departament specializat care se va ocupa de crearea teatrelor de păpuşi în Republica Moldova. Finaţarea structurii se va face din contul desfiinţării Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor.
Reprezentanţii tuturor formaţiunilor s-au declarat optimişti, vizavi de finalizarea în curând a negocierilor privind un nou acord de guvernare. Aceştia au mai menţionat că în una din viitoarele şedinţe ale Parlamentului, ar putea examina o iniţiativă legislativă despre instituirea în Republica Moldova a unei noi sărbători. Aceasta se va numi Ziua profesională a Politicianului şi va fi marcată pe data de 1 aprilie.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/liderii-aie-se-afla-pe-ultima-suta-de-metri-a-negocierii-unui-nou-acord-de-guvernare-vezi-detalii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19