Select your Top Menu from wp menus

Liderii AIE nu s-au înţeles. Lupu insistă pe demisia lui Filat şi spune că este susţinut de Ghimpu

Liderii AIE nu au ajuns la un compromis privind depăşirea crizei politice care s-a declanşat. Potrivit mass-media din capitală Marian Lupu a declarat că ieri din nou a cerut revenirea la varianta zero, adică demisia lui Vlad Filat şi reluarea abia după asta a negocierilor. Lupu susţine că a fost sprijinit de liderul PL , Mihai Ghimpu şi că nu mai există cale de împăcare. Anterior reprezentaţii PD au declarat că nu vor mai susţine candidatura lui Filat la funcţia de Premier, iar reprezentanţii PLDM au declarat că nu vor propune o altă candidatură.
Zilele trecute Preşedintele Nicolae Timofti a chemat PD să renunţe la pretenţiile sale, iar PLDM să se întoarcă în acodrul AIE pe care acesta a anunţat că îl părăseşte acum câteva săptămâni.
Ulterior purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, a lăsat să se înţeleagă că demisia Guvernului va duce la alegeri anticipate.
Săptămâna această deputaţii comunişti au depus o moţiune de cenzură contra guvernului.Liderul PD ,Marian Lupu, deşi formaţiunea sa are 4 miniştri în guvern, a declarat că deputaţii democraţi vor vota împreună cu PCRM demisia executivului. Despre susţinerea demisiei au vorbit şi deputaţii socialişti, desprinşi anterior din partidul comuniştilor.
Ieri Miniştrii de externe din Cehia şi Lituania, care au vizitat Republica Moldova au îndemnat politicienii să îşi amintească de interesele statului şi să continuie procesul de integrare europeană, având în vedere că în toamna acestrui an trebuie semnat Acodrul de asociere cu UE

Mai mulţi analişti au declarat că situaţia din aceste săptămâni este trasă la indigo cu cea din 1999, când s-a destrămat Alianţa pentru Democraţie şi Reforme chiar în preajma summitului la care Republica Moldova urma să semneze acordul de asociere cu Uniunea Europeană. De menţionat că republicile baltice care au semnat atunci acest acord astăzi deja sunt membre ale UE .

Editorialistul Petru Bogatu într-un material postat pe blog-ul său sugerează că actuala criză politică este provocată inclusiv de Rusia care nu vrea apropierea Republicii Moldova de UE.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/liderii-aie-nu-s-au-inteles-lupu-insista-pe-demisia-lui-filat-si-spune-ca-este-sustinut-de-ghimpu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19