Select your Top Menu from wp menus

Lider al separatiştilor RECUNOAŞTE existenţa unui complex BUK

Într-un interviu pentru agenţia Reuters, unul din liderii separatiştilor pro-ruşi, fost ofiţer al SBU-lui din Doneţk, Alexandr Hodakovski pentru prima dată după tragedia de săptămâna trecută a recunoscut că insurgenţii dispuneau de un complex BUK. Acesta a dat de înţeles că instalaţia a fost adusă din Rusia, iar apoi trimisă înapoi pentru a lichida urmele prezenţei acestuia în Ucraina. Totodată el acuză autorităţile ucrainene că au provocat atacul separatiştilor, bombardând zona în care presupuneau că există un complex de apărare antiaeriană.
„Ştiam că BUK-ul venea din Lugansk. În acel moment mi s-a spus că acesta circulă sub drapelul LNR” (autoproclamata republica populară Lugansk).
„Despre acest BUK am cunoscut, am auzit. Cred că acesta a fost întors. Pentru că am aflat despre asta atunci când s-a întâmplat tragedia.Cel mai probabil el a fost întors pentru a ascunde dovezile prezenţei acestuia”, a spus Hodakovski pentru Reuters, marţi.
„Întrebarea e că Ucraina a primit din timp dovezi că graţie Rusiei insurgenţii dispun de această tehnică şi nu a făcut nimic pentru ca să asigure securitatea ci din contra a provocat utilizarea acestui armament în privinţa unui avion care zbura cu civili” – spune el.
„Ştiau că există BUK, ştia că BUK-ul pleacă la Snejnoie, ştiau că va fi utilizat acolo, au provocat utilizarea lui prin atacuri asupra unui obiect neimportant şi care nu a fost atins de avioane până atunci cu săptămânile”
„În acea zi zborurile erau foarte intense şi exact în momentul trecerii cursei civile ei lansau atacuri aviatice. Chiar dacă BUK-ul a existat, chiar dacă el a fost folosit, Ucraina a făcut totul pentru ca avionul civil să fie doborât”
Hodakovski în trecut a fost comandantul unităţii antiteroriste Alfa din cadrul SBU-ului (Serviciului de Securitate al Ucrainei) din Doneţk, iar odată cu începutul rebeliunii a devenit unul din puţinii comandanţi sus-puşi de origine ucraineană şi nu rusească.
Anterior acesta a avut unele divergenţe cu alţi lideri ai separatiştilor care au venit din alte părţi, cum ar fi moscovitul Igor Strelkov, care s-a proclamat lider militar al tuturor combatanţilor din Doneţk.
Acesta spune că regimentul său nu dispune de astfel de instalaţii, dar nu exclude faptul că alte detaşamente ar putea avea în dotarea sa astfel de complexe.
El susţine că insurgenţii au capturat în luna aprilie 3 astfel de instalaţii la un punct de control, iar ulterior încă una lângă Doneţk, dar toate ar fi defecte.
„Eu vreau să am un BUK şi dacă îmi va fi propus nu îl voi refuza însă niciodată nu îl voi utiliza contra ţintelor care nu prezintă pericol pentru mine ci doar pentru a salva vieţile oamenilor mei”
„Sunt parte cointeresată, sunt „terorist”, separatist, combatant – adaugă Hodakovski- în orice caz trebuie să scot basma curată partea pe care o reprezint, chiar dacă eu pot gândi altfel, vorbi altfel şi avea o atitudine altfel. Aceasta îmi provoacă un anumit disconfort sufletesc”

sursa: National.MD


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/lider-al-separatistilor-recunoaste-existenta-unui-complex-buk/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19