Select your Top Menu from wp menus

Liberalii reformatori pot pretinde la o fracţiune în parlament

Liberalii reformatori pot pretinde la o fracţiune în cadrul Parlamentului. Excluderea acestora din cadrul Partidului Liberal este ilegală. Acest lucru reiese din analiza efectuată de direcţia juridică a Aparatului Parlamentului la cererea preşedintelui fracţiunii PL din partea reformatorilor – Ion Hadârcă. El a solicitat să fie stabilită legalitatea excluderii grupului reformatorilor din fracţiunea PL.
Şeful direcţiei juridice al Aparatului Parlamentului, Ion Creangă a declarat, joi, în cadrul şedinţei Legislativului, că „fracţiunile se consideră a fi organe lucrative ale Parlamentului şi sunt independente faţă de partide”.
Totodată, Creangă a ţinut să specifice că „deciziile în cadrul fracţiunilor parlamentare sunt adoptate cu majoritatea voturilor în baza regulamentului intern al fracţiunii. În cazul în care un asemenea regulament nu există, deciziile se iau în baza principiilor generale de drept”.
Potrivit care The Epoch Times care face referire la INFOTAG
Scandalul în interiorul Partidului Liberal a izbucnit în momentul în care un grup de liberali, printre care şi deputaţi, care s-au numit reformatori, au cerut schimbarea conducerii formaţiunii. Ei au propus ca locul lui Mihai Ghimpu să fie preluat de Dorin Chirtoacă. În replică, Ghimpu a exclus toţi deputaţii reformatori din rândul PL, iar cei cinci deputaţi au fost excluşi şi din rândul fracţiunii. Iniţial, fracţiunea PL era compusă din 12 deputaţi. Până la ora actuală deputaţii nu pot împărţi fracţiunea şi ambele tabere au câte un preşedinte şi secretar.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/liberalii-reformatori-pot-pretinde-la-o-fractiune-in-parlament/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19