Select your Top Menu from wp menus

Liberalii pe urmele comuniştilor – vor loterie a bonurilor fiscale

În Republica Moldova ar trebui creată Loteria Bonurilor Fiscale. Deputatul PL, Alina Zotea a expediat ministrului Finanţelor Octavian Armaşu o scrisoare prin care explică necesitatea introducerii acestei practici.
“Efortul bugetar aferent plăţii premiilor care vor fi revendicate în urma extragerilor Loteriei bonurilor fiscale, se va reflecta în mod pozitiv asupra cumpărătorilor şi implicit al comercianţilor, iar pe termen lung vom obţine creşterea colectării veniturilor bugetare şi reducerea evaziunii fiscale”, argumenetează parlamentarul.
Ideaa însă nu este nouă, încă în anul 2007 guvernarea comunistă a venit cu iniţiativa organizării unei astfel de loterii şi a materializat-o ulterior.
Potrivit regulamentului din 2008, cumpărătorii trebuiau să adune mai mult de 50 de bonuri fiscale în valoare de peste 1000 de lei, şi să le expedieze la Inspectoratul Fiscal de Stat. Au fost organizate şi câteva extrageri, dar ulterior cu premii între 500 şi 25 de mii de lei, dar ulterior loteria a fost anulată pentru că nu s-ar fi atins rezultatele scontate.