Select your Top Menu from wp menus

Liberalii în continuare se opun schimbării sistemului electoral

Partidul Liberal se opune în continuare schimbării sistemului electoral. Într-un comunicat al formațiunii se spune, printre altele, că Biroul Politic al PL împărtășește recomandările Comisiei de la Veneția pe proiectul de lege privind adoptarea sistemului de vot mixt. Recomandările Comisiei de la Veneția pe proiectul PD-PSRM privind schimbarea sistemului electoral, abundă în zeci și zeci de recomandări și îngrijorări legitime, ceea ce, tradus din limbaj diplomatic, înseamnă că a fost dat un adevărat semnal de alarmă, de către Consiliul Europei, pentru guvernarea de la Chișinău, care încearcă, în condiții foarte dificile, să schimbe sistemul electoral, adaptându-l la necesitățile politice ale autorilor.
Argumentul de bază al democraților și socialiștilor pro-ruși, pentru trecerea la sistemul mixt, este „necesitatea” apropierii deputaților de alegători, aici Comisia a reținut faptul că, din păcate, acest „obiectiv” al autorilor poate fi demantelat de interpunerea între deputat și alegători a oamenilor de afacere locali, care își vor subordona deputații din teritoriu, iar pentru a fi mai convingători, experții Comisiei de la Veneția ne prezintă exemplul Ucrainei, care a trecut în 2012 la sistemul electoral mixt, acțiune ce a fost considerată ca un regres democratic pentru statul vecin.
Consensul cu toate partidele politice și societatea civilă pe acest subiect este un alt test de maturitate politică cerută guvernării.
În aceste condiții, deputații fracțiunii Partidului Liberal din Parlament nu vor susține în nici o formă proiectul comun al PD și PSRM de schimbare a sistemului electoral.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/liberalii-in-continuare-se-opun-schimbarii-sistemului-electoral/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19