Select your Top Menu from wp menus

Legume si fructe vândute pe marginea drumului, după lichidarea unei pieţi agricole FOTO

De mai bine de o luna, in orasul Orhei exista un nou loc pentru vanzarea productiei agricole .

Comerciantii  de fructe si legume,  care pana odinioara isi vindeau marfa aproape de centrul orasului, la o piata din preajma stadionului, acum stau   pe marginea drumului, vizavi de gara auto din Orhei. Asta, in rezultatul procesului de delimitare a  terenurilor din raza orasului intre autoritatile orasenesti si cele raionale.

Urmare a impartirii  pamantului  de langa stadion Consiliului raional  (C.R.) Orhei, chiar prin judecata, la care au apelat demnitarii raionali, vanzatorii  s-au aciuat  pe un teren neingradit si neamenajat,  in vuietul  masinilor  care ridica valuri de  praf si  rotocoale de gaze de esapament.

Potrivit managerului-sef al Intreprinderii Municipale  Achizitii, Comert si Piete (I.M.A.C.P) Orhei, Alexandru Varzari, C.R.Orhei  a cerut ca terenul pietii de langa stadion sa fie eliberat , iar edilii orheieni au gasit in oras un singur loc unde sa-i mute pe comercianti.

Medicul-sef sanitar al raionului , Vasile Gustiuc, a declarat ca anterior, la solicitarea Primariei,  Centrul de Sanatate Publica (CSP) Orhei a avizat infiintarea  unui iarmaroc provizoriu pentru comercializarea ambulanta a productiei agricole.  Deschiderea acestuia ar fi fost   conditionata  prin respectarea unui set minim  de reguli sanitare.

Vanzarile au inceput, insa, indata dupa instalarea catorva mese, care sunt ignorate, se pare, de vanzatori. Marfa este vanduta  mai mult din saci si lazi, direct de pe pamant.

Pe 2 octombrie, dupa ce a fost solicitata de Radio Orhei  sa comenteze situatia in cauza, conducerea CSP Orhei s-a autosesizat si a intreprins un control la fata locului.  In aceeasi zi, administratia I.M.A.C.P a primit o prescriptie sanitara din cauza lipsei urnelor de gunoi, a WC-ului si altor nereguli admise in comercializarea productiei agricole.

Medicul-sef sanitar al raionului , Vasile Gustiuc, a declarat ca daca timp   de 2 zile pe terenul de peste drum de gara auto nu vor fi create conditiile necesare, comertul va fi stopat.

Mai multe – la Radio Orhei, in rubrica  „Actualitatea:  Situatii si opinii. Probleme si Solutii”, care va fi difuzata  azi la 20: 10 si maine la 06:35.

 • piata agricola de la gara, inceputul lunii octombrie (6)
 • piata agricola de la gara, inceputul lunii octombrie (5)
 • piata agricola de la gara, inceputul lunii octombrie (4)
 • piata agricola de la gara, inceputul lunii octombrie (3)
 • piata agricola de la gara, inceputul lunii octombrie (2)
 • piata agricola de la gara, inceputul lunii octombrie (1)
 • piata agricola de la gara, inceputul lunii octombrie
 • piata agricola de la gara, mijlocul lunii septembrie (3)
 • piata agricola de la gara, mijlocul lunii septembrie (2)
 • piata agricola de la gara, mijlocul lunii septembrie (1)
 • piata agricola de la gara, mijlocul lunii septembrie

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/legume-si-fructe-vandute-pe-marginea-drumului-dupa-lichidarea-unei-piete/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19