Select your Top Menu from wp menus

Legislativul a ratificat Convenția de la Istanbul

Parlamentul a aprobat joi în lectură finală proiectul de lege cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul, comunică MOLDPRES.

Documentul a fost susținut de 54 de deputați PAS, iar aleșii poporului din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au boicotat votul.

Convenția de la Istanbul include 81 de articole cu prevederi prin care statele părți asigură prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței în familie, protejarea victimelor, urmărirea penală a infractorilor și adoptarea politicilor integrate.

După ratificarea Convenției, statul va aloca resurse pentru asigurarea funcționalității centrelor de criză pentru victimele violenței, a adăposturilor pentru victimele violenţei. Fiecare autoritate publică va analiza, estima şi planifica resursele necesare în vederea asigurării implementării Convenției.

Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea împotriva femeilor și a violenței domestice a fost semnată de Republica Moldova la 6 februarie 2017.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/legislativul-a-ratificat-conventia-de-la-istanbul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19