Select your Top Menu from wp menus

Legea privind ratificarea Convenției europene împotriva traficului de organe umane va fi publicată în Monitorul Oficial

Legea privind ratificarea Convenției Consiliului Europei împotriva traficului de organe umane va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Documentul a fost semnat de R. Moldova în martie 2015, alături de alte 47 țări și prevede combaterea traficului de organe umane, inclusiv, țesuturi și celule.

De asemenea, Convenția are drept scop protejarea drepturilor victimelor, facilitarea cooperării la nivelurile naționale și internaționale în acțiunile împotriva traficului de organe umane.

În document se menţionează că traficul de organe umane reprezintă o problemă de proporții globale, care încalcă drepturile și demnitatea umană, fiind și o amenințare gravă la adresa sănătății publice. Acesta este adesea legat de crima organizată transnațională, care profită de situația vulnerabilă a donatorilor, și apare în contextul incapacității țărilor de a face față nevoilor de transplant ale pacienților.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că anual sînt efectuate aproximativ 10000 de transplantări pe piața neagră.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/legea-privind-ratificarea-conventiei-europene-impotriva-traficului-de-organe-umane-va-fi-publicata-in-monitorul-oficial/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19