Select your Top Menu from wp menus

Legea legalizării capitalurilor prezintă pericol pentru Moldova, experți

Legea legalizării capitalurilor, dacă va fi adoptată, prezintă un risc sporit pentru Republica Moldova, chiar mai mare decât amnistia penală din România, care a provocat proteste în masă în ţara vecină. Concluzia a fost formulată în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV 7, transmite IPN.

Analistul economic Victor Ciobanu consideră că acest proiect urmăreşte scopul legalizării miliardului de dolari furat din bănci, returnarea căruia a fost pusă pe seama cetăţenilor. „Miliardul trebuia cumva de legalizat şi o vor putea face pentru o sumă simbolică. Se pregăteşte terenul ca această lege să se reflecte nu doar asupra oligarhilor autohtoni. Concomitent, a fost elaborat şi un proiect de modificări la Legea cu privire la cetăţenie. Orice străin va putea primi cetăţenia Republicii Moldova, dacă va depune într-o bancă moldovenească suma de un milion de dolari. Astfel îşi vor putea spăla banii de provenienţă dubioasă şi cetăţenii străini. În pofida criticilor, nu cred că se va renunţa la acest proiect. Mai degrabă va fi modificat, dar oricum va fi promovat”, a spus Ciobanu.

Ex-ministrul finanţelor,Veacesalv Negruţă, la fel consideră că prin Legea legalizării capitalurilor şi Legea cu privire la cetăţenie se vor legaliza capitaluri de provenienţă dubioasă. „Nu are nimic această lege cu legalizarea capitalurilor. Se urmăresc alte scopuri. Guvernul Filip a anunţat despre accelerarea privatizării unor întreprinderi de stat în 2017 şi despre creşterea investiţiilor străine cu 30 la sută, o cifră exagerată. Se vehiculează că aceste legi îi vor favoriza pe unii afacerişti din ţările arabe, care vor putea să-şi legalizeze capitalurile dubioase la noi, apoi vor profita de regimul liberalizat de vize pentru a se legaliza în Europa”, a declarat Negruţă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/legea-legalizarii-capitalurilor-prezinta-pericol-pentru-moldova-experti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19