Select your Top Menu from wp menus

Legea integrității, votată în lectură finală

Deputații au votat joi, 25 mai, în lectură finală Legea integrității, cu 77 de voturi. Aceasta are ca scop reducerea nivelului de corupție și cultivarea integrității atât în sectorul public, cât și în cel privat, prin încurajarea denunțării manifestărilor de corupție, transmite IPN.

Legea prevede sancționarea agenților publici pentru manifestări de corupție, pe de o parte, și a conducătorilor entităților publice pentru lipsa de integritate, pe de altă parte. Proiectul vine să promoveze toleranța zero față de corupție. „Favoritismul” va fi inclus pe lista faptelor de comportament corupțional și urmează să fie stabilite sancțiuni contravenționale în acest sens.

Persoana care a suferit un prejudiciu rezultat dintr-un act de corupție sau asimilat corupției este în drept să ceară despăgubiri din partea entității publice al cărei agent a comis actul de corupție. Totodată, funcționarii publici vor fi obligați să declare conflictul de interese.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/legea-integritatii-votata-in-lectura-finala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19