Select your Top Menu from wp menus

Legea Biroului istoriilor de credit, în lectură finală

Parlamentul a votat în lectură finală, cu 74 de voturi, proiectul de modificare şi completare a mai multor acte legislative care se referă la Biroul istoriilor de credit (BIC). Una dintre noutăți este extinderea listei surselor de formare a istoriei de credit pentru un profil financiar mai amplu al solicitantului de împrumut, transmite IPN.

Potrivit modificărilor, perioada de prezentare a informațiilor de către sursele de formare a istoriei de credit a fost micșorată de la șapte la cinci ani. De asemenea, în proiectul de lege au fost incluse un șir de prevederi care vin în apărarea drepturilor și intereselor consumatorilor, care sunt subiecți ai istoriilor de credit, cum ar fi: posibilitatea inserării unui mesaj în istoria de credit, la cererea subiectului istoriei de credit, în cazul dezacordului cu informaţia inclusă, precum şi a unui mesaj de alertă în cazul furtului sau pierderii actelor de identitate. În cazul refuzului creditorului de a elibera credit din cauza istoriei negative, subiectul istoriei de credit va putea primi gratuit o copie de pe raportul de credit.

Totodată au fost operate modificări la Codul Contravenţional şi Codul Penal ce vizează stabilirea unor sancţiuni pentru nerespectarea de către sursele de formare a istoriei de credit și de către utilizatorii istoriilor de credit a regulilor stabilite prin lege şi prin actele normative ale CNPF, precum şi pentru neexecutarea prescripţiilor CNPF privind înlăturarea încălcărilor depistate în activitatea acestora.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/legea-biroului-istoriilor-de-credit-in-lectura-finala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19