Select your Top Menu from wp menus

Leancă – politicianul care se ţine de cuvânt. NU A VOTAT pentru un Guvern minoritar

Vice-preşedintele PLDM şi deja fostul premier Iurie Leancă s-a ţinut de cuvânt. Acesta nu a votat pentru guvernul minoritat instaurat de coaliţia tacită PLDM-PD-PCRM. După ce săptămâna trecută nu a acumulat numărul necesar de voturi pentru a fi investit în calitate de premier, acesta afirma că un va susţine în calitate de deputat un guvern minoritar şi că ar trebui formată o coaliţie PLDM-PD-PL.După instaurarea guvernului Gaburici, Leancă a declarat că este o zi care înseamnă un pas înapoi în parcursul european al ţării.
Iurie Leancă spune că acest guvern va depinde în totalitate de Partidul Comuniştilor, cu ajutorul căruia a fost învestit Guvernul. „ Este o zi în care PCRM se răzbună pe partidele pro-europene, dar mai grav e că se răzbună şi pe cetăţeni. A fost vizibil acest lucru când la un capriciu al comuniştilor a fost schimbat un ministru cu altul”, a subliniat deputatul.

Iurie Leancă a mai spus că, în noiembrie anul trecut, mai mulţi cetăţeni l-au sfătuit să părăsească Partidul Liberal Democrat. „Am decis să nu las partidul într-o perioadă importantă. Promit că îmi voi urma angajamentele asumate în campania electorală. Am insistat pe crearea unei coaliţii majoritare pro-europene. Acum Moldova a fost plasată în zona incertitudinii, odată cu votarea unui guvern minoritar”, a spus Iurie Leancă.

Politicianul a adăugat că speră totuşi că noul guvern va reuşi să menţină ţara pe un trend ascendent. În ceea ce priveşte viitorul său politic, Iurie Leancă a spus că va lua o decizie în viitorul apropiat.
Nu a votat pentru guvernul minoritat şi un alt deputat PLDM, Eugen Carpov, care ocupa în guvernul Leancă funcţia de vicepremier responsabil pentru reintegrare.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/leanca-politicianul-care-se-tine-de-cuvant-nu-a-votat-pentru-un-guvern-minoritar/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19