Select your Top Menu from wp menus

Lactatele se scumpesc

Produsele lactate se scumpesc. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Lapte şi Produse Lactate, Carolina Linte, a declarat pentru IPN că majorările vor fi efectuate pe parcursul lunii curente, dar treptat. La unele produse preţul va creşte cu 1%-2%.

Procesatorii de lactate importă produse auxiliare utilizate în procesul de producere, pe care le plătesc în euro. O influenţă negativă asupra preţurilor o va avea şi procentul ridicat la creditare, a spus Carolina Linte. Un alt motiv al scumpirilor aşteptate este majorarea preţurilor la materia primă, dar şi importul echipamentului pentru ambalare.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor de Lapte şi Produse Lactate a mai spus că este vorba şi de armonizarea legislaţiei naţionale la cea a Uniunii Europene, care impune modernizarea proceselor de procesare a laptelui, iar acest lucru necesită investiţii pentru utilarea laboratoarelor şi a încăperilor.

Potrivit Carolinei Linte, în ultimul un an şi jumătate majorări de preţ la lactate nu au fost.

În Republica Moldova activează în jur de 15 producători mari şi mici de lactate, care deţin una sau mai mule fabrici.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/lactatele-se-scumpesc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19