Select your Top Menu from wp menus

La Varniţa au fost demontate posturile de control instalate unilateral de transnistreni.OSCE a condamnat acțiunea autorităților transnistrene

Şefa misiunii OSCE de la Chişinău Jennifer Brush a dat publicităţii o declaraţie în care condamnă ferm incidentul de la Varniţa şi cere reducerea tensiunilor între cele două părţi. Brush a cerut părţii transnistrene să se abţină de la acţiuni unilaterale, ca cele de noapte trecută, ce pot destabiliza situaţia.Posturile de control fuseseră deja parțial înlăturate la numai câteva ore de la instalarea lor.
„Două vagoane au fost scoase noaptea trecută, altele două sunt demontate după şedinţa CUC”, a declarat șeful Biroului pentru Reintegrare, George Balan, citat de agenţia IPN, scrie Europa Liberă.

Potrivit serviciului de presă al Guvernului premierul interimar Iurie Leancă a discutat astăzi incidentul din Zona de Securitate cu preşedintele în exerciţiu al OSCE Leonid Kojora, ministrul de externe al Ucrainei.
Prim-ministrul interimar a subliniat necesitatea renunţării de către responsabilii din regiune la orice acţiuni unilaterale şi revenirii la dialog în conformitate cu reglementările existente.
Leonid Kojara a dat asigurări că situaţia este monitorizată cu atenţie de către OSCE, urmînd să fie întreprinse toate demersurile de rigoare.

Biroul de Reintegrare a emis un comunicat în care constată cu regret şi de această dată că aceste acţiuni ale structurilor transnistrene, de rând cu decizia de a împiedica activitatea în uniformă de serviciu a poliţiştilor moldoveni în or. Bender, intenţia de a debranşa penitenciarele moldoveneşti din or. Bender de la energia electrică şi sursele elementare de existenţă, ridicarea plăcuţelor de înmatriculare de pe unităţile de transport moldoveneşti, introducerea unor tarife discriminatorii la achitarea serviciilor comunale pentru angajaţii organelor constituţionale de drept, sunt menite să tensioneze şi destabilizeze intenţionat situaţia din Zona de securitate. Totodată, astfel de acţiuni instigatoare pot submina definitiv mecanismele existente de menţinere a păcii, dar şi reconfirmă convingerea privind necesitatea instituirii unei inspecţii civile internaţionale care să monitorizeze situaţia actuală din Zona de securitate.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-varnita-au-fost-demontate-posturile-de-control-instalate-unilateral-de-transnistreni-osce-a-condamnat-actiunea-autoritatilor-transnistrene/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19