Select your Top Menu from wp menus

La Strasbourg, a fost lansat Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru R. Moldova pentru perioada 2021-2024

La sediul Consiliului Europei a avut loc astăzi lansarea oficială a Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024, în prezența președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și a secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Planul de acțiuni stabilește prioritățile de cooperare pentru următorii patru ani și are ca scop principal susținerea reformelor democratice și implementarea standardelor Consiliului Europei privind democrația, statutul de drept și respectarea drepturilor omului în Republica Moldova.

În baza Planului de acțiuni, Consiliul Europei va oferi în continuare asistență în domeniile prioritare – reforma sectorului justiției, axată pe asigurarea integrității și independenței actorilor din justiție, precum și a transparenței, responsabilizării și eficienței sectorului, reforma sistemului penal și cel al penitenciarelor, inclusiv cu privire la prevenirea torturii și a relelor tratamente, combaterea corupției și spălării banilor, libertatea întrunirilor; combaterea discriminării, crimelor și discursului de ură și consolidarea independenței presei, în special cu privire la agenția de reglementare și radiodifuzorul public.

De asemenea, vor continua activitățile în domeniul electoral, precum și pe dimensiunea combaterii violenței împotriva copiilor. Un capitol aparte este dedicat măsurilor de consolidare a încrederii între diferiți actori de pe cel două maluri ale Nistrului. În aceste domenii, proiectele comune urmează să consolideze rezultatele obținute prin implementarea planurilor de acțiuni anterioare.

Totodată, au fost identificate și agreate noi domenii la consolidarea cărora sunt necesare eforturi comune și susținere din partea Consiliului Europei, printre care – asistența juridică; mediere și reconciliere în materie penală; combaterea traficului de ființe umane; drepturile sociale și drepturile omului în sectorul sanitar; prevenirea și combaterea violenței față de femei și administrația locală.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-strasbourg-a-fost-lansat-planul-de-actiuni-al-consiliului-europei-pentru-r-moldova-pentru-perioada-2021-2024/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19