Select your Top Menu from wp menus

„La Strada” îndeamnă părinții să nu posteze poze în care apar copii

 

Cu ocazia începutului anului școlar, Centru Internaţional „La Strada” le reamintește părinţilor despre riscurile pe care şi le asumă odată ce aleg să facă publice fotografii în care apar copii. „La Strada” a inițiat un apel în care explică de ce nu trebuie postate pe internet fotografii cu minori, transmite IPN.

 

Potrivit „La Strada”, în ultimii ani fiecare început de an şcolar aduce cu el şi o avalanşă de fotografii cu cei mici pe reţelele de socializare. În aceste condiţii, puţini sunt cei ce conştientizează faptul că internetul, de fapt, nu are butonul „delete”, iar între socializare online şi pericol este un hotar extrem de fin, aflat la un click distanţă.

 

Printre riscurile ce le presupune postarea fotografiilor cu copii sunt localizarea școlarului, crearea unei amprente digitale fără acordul copilului, vulnerabilitate în fața escrocilor. Potrivit membrilor Centrului, plasarea publică a imaginii cu copilul presupune faptul că acesta poate fi identificat de răuvoitori. Situaţia este cu atât mai gravă dacă fotografia este însoţită de un comentariu sau lasă să se înţeleagă şi care este şcoala la care învaţă cel mic.

 

Totodată, chiar şi la o vârstă fragedă, când încă nu ştie ce-i asta, copilul are deja dreptul la o identitate virtuală proprie. „Fotografiile pe care le postăm, sau istorioarele din viaţa privată a celui mic, pe care le relatăm pe reţelele de socializare, lasă o amprentă digitală în ceea ce priveşte identitatea celui mic. Peste câţiva ani, fotografiile postate acum vor sta la baza imaginii virtuale a celui mic. S-ar putea ca istorioarele care părintelui i-au părut drăguţe, peste câţiva ani, copilul să le califice drept stânjenitoare sau chiar ar putea considera ca i-a fost încălcată viaţa privată”, se spune în apelul Centrului.

În aceste condiţii, părinţii sunt îndemnaţi să reziste tentaţiei de a plasa în reţeaua virtuală fotografii, date personale sau alte informaţii din viaţa privată a copiilor sau să seteze ca aceste informaţii să fie accesibile doar unui grup restrâns de persoane, precum prietenii apropiaţi sau membrii familiei.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-strada-indeamna-parintii-sa-nu-posteze-poze-in-care-apar-copii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19