Select your Top Menu from wp menus

La spitalul din Orhei a început vaccinarea cadrelor medicale contra COVID-19

Photo Credit To spitalul raional orhei

În această dimineață, Instituția Medico-Sanitară Publică Spitalul raional Orhei a recepționat primele 150 de doze de vaccin anti-COVID-19. Cei dintâi care au primit prima doză de vaccin Astra Zeneca au fost medicii care sunt pe prima linie în lupta cu infecția COVID-19, lucrători medicali din secțiile reanimare, anestezie și terapie intensivă, cât și din secțiile cu specific de tratament COVID-19, anunță un comunicat al Spitalului Raional Orhei

Până la ora 11:00 au fost vaccinați 20 de lucrători medicali. Este de menționat faptul că la nici o persoană dintre cele vaccinate astăzi nu au fost înregistrate reacții adverse. Printre persoanele vaccinate au fost și lucrători medicali cu vârsta de peste 65-70 de ani.

Întreg procesul de imunizare în cadrul instituției este format din mai multe etape: înregistrarea persoanei, apoi consultația medicului infecționist, care evaluează starea de sănătate, urmează vaccinarea propriu zisă (injectarea soluției), și în final, supravegherea persoanei vaccinate timp de 15 minute. Iar pentru completarea schemei de vaccinare, persoanelor cărora li s-a administrat prima doză de vaccin AstraZeneca, după un interval de timp trebuie să li se administreze a doua doză de imunizare.

Pentru 1 etapă de imunizare sunt pregătite 134 de persoane. Este planificat ca zilnic să fie vaccinați câte 50 de lucrători medicali. Iar peste 4 – 12 săptămâni urmează să fie injectată a doua doză de vaccin, pentru a finaliza procesul de imunizare.