Select your Top Menu from wp menus

La Penitenciarul din Brănești, Orhei cu suportul IREX Europe mai mulți deținuți urmează cursuri de educație mediatică FOTO

De trei luni, mai mulți deținuți ai Penitenciarului nr.18 Brănești, urmează cursuri de educație mediatică. Potrivit lui Iurie Cotruță , șef al secției Activitate Educativă din cadrul instituției, cursurile se desfășoară în cadrul cadrul programului de Educația Mediatică Informațională (EMI) organizat de IREX Europe. Scopul acestui curs este formarea unor cunoștințe și abilități specifice în domeniul mass-media a persoanelor private de libertate. La activitățile săptămânale participă 25-30 de persoane, care sunt predispuse spre schimbare. Potrivit lui Iurie Cotruță proiectul are mai multe obiective care urmăresc , printer altele scopul ca participanții la instruire să înțeleagă cum mesajele mass-media afectează personalitatea /grupul țintă, să detecteze propaganda, cenzura sau discriminarea și să formeze abilități de analiză a informațiilor recepționate prin media.
Înainte de demararea acestui proiect Iurie Cotruță spune că a participat la la un curs de formare în domeniul Educației Mediatice Informaționale, iar apoi Penitenciarul Brănești, a fost selectat pentru a implementa proiectul. Ulterior în cadrul proiectului în instituție va fi amenajat un ungheraș media, activitate care presupune procurarea echipamentului pentru bibliotecă, rafturi mobilier și  tehnică pentru bibliotecă în valoare de 1000 dolari SUA.

mass-media-penitenciar-branesti-10
mass-media-penitenciar-branesti-9
mass-media-penitenciar-branesti-8
mass-media-penitenciar-branesti-3
mass-media-penitenciar-branesti-1