Categories: RegiuneSocialȘtiri

La Orhei câteva sute de oameni au participat la manifestaţiile prilejuite Zilei Independenţei FOTO

Câteva sute de orheieni au participat în dimineaţa zilei la festivităţile prilejuite Zilei Independenţei Republicii Moldova. Programul oficial în oraşul Orhei a început cu o întrevedere a administraţiei locale cu un grup de veterani ai războiului de pe Nistru.Ulterior, publicului i-au fost prezentaţi noii membri ai Gărzii populare, eveniment la care a participat şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare,  Marin Maxian.
Tradiţional, festivităţile au continuat cu depuneri de flori la monumentele Eroilor căzuţi pentru Independenţa şi Integritatea teritorială a Republicii Moldova şi al domnitorului Vasile Lupu.
Adresându-se participanţilor la sărbătoare,  preşedintele raionului Orhei, Tudor Golub, a menţionat că în acest an s-a încercat descentralizarea sărbătorilor naţionale, astfel că programe festive sunt organizate nu doar la Orhei, dar şi în  celelalte localitati ale raionului.
Primarul de Orhei, Ilan Şor, a rostit mesajul său mai mult în limba rusă, aducând un omagiu celor căzuţi pe Nistru, şi a declarat că indiferent de limba vorbită şi confesiunea religioasă important este ca fiecare să facă ceva pentru ţară.
Un alt oficial, deputatul Petru Ştirbate, a menţionat printre altele că din păcate societatea încă este măcinată de corupţie, justiţia a este la cheremul politicului, iar ţara se confruntă cu o criză financiară. Acesta şi-a exprimat însă speranţa că toate problemele vor fi depăşite, iar Republica Moldova îşi va continua parcursul european.

Programul festiv continuă în  oraşul Orhei cu târguri, expoziţii, concursuri sportive şi evoluări ale colectivelor artistice. Pentru seara zilei este programat un concert al vedetelor autohtone la Complexul Sportiv Raional.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

4 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago