Select your Top Menu from wp menus

La Mitoc a fost înregistrat un focar de gripă aviară înalt patogenă (H1N5)

În perioada 16.02.2024 – 26.02.2024, pe teritoriul Republicii Moldova s-a înregistrat un focar de gripă aviară înalt patogenă (H1N5), în raionul Orhei, localitatea Mitoc.

Comisia pentru Situații Excepționale a fost întrunită,  în regim de urgență, pentru aprobarea Planurilor de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarului de influență aviară, conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 939 din 04.08.2008 pentru aprobarea normei sanitar-veterinare privind măsurile de supraveghere, control și combaterea gripei aviare, privind Planul de contingență şi Manualul operațional pentru controlul influenței aviare.

Astfel, au fost instituite zone de protecție și  zone de supraveghere, unde medicii veterinari desfășoară recensământul exploatațiilor de animale și evaluarea stării de sănătate a efectivelor de păsări.

sursa: ansa.gov.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/la-mitoc-a-fost-inregistrat-un-focar-de-gripa-aviara-inalt-patogena-h1n5/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19